Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ip
iphonekwijt - 29-09-2015 17:23:33
Computers & Telefonie

Is het Keurmerk "Thuiswinkel waarborg" niet misleidend

Iphoneoutlet.nl had het keurmerk thuiswinkel waarborg op zijn webwinkel, maar de webwinkel heeft nu zijn faillissement aangevraagd.
thuiswinkel.org neemt geen enkele verplichting over van iphoneoutlet.nl, terwijl thuiswinkel.org op haar website letterlijk vermeldt dat een keurmerk staat voor "financiële stabiliteit".
is hier dan niet sprake van misleading van consumenten en wordt hier dan ook niet een schijnzekerheid geboden?
het woord "waarborg" in het keurmerk "thuiswinkel waarborg" geeft mensen namelijke een bepaalde financiële zekerheid, omdat het ook voorkomt in het "waarborgfonds" die een schade vergoed in geval er geen dader bekend is, of als een dader niet kan betalen.
zo in geval van een faillissement van een webwinkel met het keurmerk "thuiswinkel waarborg", zou kunnen pretenderen dat het de financiële verplichtingen overneemt van het iphoneoutlet.nl die niet meer kan leveren of terugbetalen.
niet dus: mensen staan met lege handen.