Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jantiemes - 05-11-2015 22:02:53
Auto & Vervoer

Aanrijding met fietser

Hallo ,
onlangs heeft een vriend van mij met zijn auto een behoorlijk beschonken fietser aangereden , fietser vlak voor hem sloeg ineens linksaf , zonder te kijken en zonder hand uit te steken .
gelukkig alleen wat materiele schade , deukje en krassen .
politie komt voor simpele aanrijdingen niet meer opdagen .
een dag later ontkent de fietser schuld en zegt niet dronken te zijn geweest . dus vriend krijgt geen centen en kan de schade zelf betalen .

een bestuurder van een motorrijtuig moet minimaal een w.a. verzekering hebben , maar een fietser is wettelijk niet verplicht om een ( aansprakelijkheids ) verzekering te hebben .
hoe regel je dan de schade ?

dit beeld speelt al jaren door mijn hoofd , zit zelf ook veel op de weg en de fietsers van vandaag zijn niet meer de fietsers van 30 jaar geleden , tegenwoordig fietsen zij met oordopjes of zitten te whats appen , rijden door rood en denken dat zij altijd voorrang hebben . als automobilist houd je hier dus rekening mee , zij zijn immers de zwakkere verkeersdeelnemers .

dus wat moet je doen als een fietser een automobilist schade toebrengt en de fietser voor 100% fout is ?
wat als de fietser meewerkt maar niet verzekerd is ?
wat als de fietser onverzekerd is ?
wat als de fietser niet meewerkt ?

groet