Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

robigoal_1
robigoal_1 - 04-12-2015 23:20:33
Geldzaken & Recht

Boeterente oversluiten hypotheek

goedenavond,


 


ik heb een nieuw huis gekocht en mijn huidige appartement verkocht. op het appartement zat een hypotheek, nog anderhalf jaar rentevast. bij de financiering van mijn nieuwe huis heb ik besloten om een nieuwe hypotheek af te sluiten en dus de hypotheek op het appartement niet mee te nemen.


 


komende week is de overdracht en vandaag viel er een brief op de mat betreffende de oude hypotheek dat ik een boeterente moet betalen van 5.000 euro. de totale waarde van de hypotheek is ongeveer 200.000 euro. dit kwam mij als een totale verrassing! ik ging er vanuit dat de overeenkomst van de hypotheek zou komen te vervallen bij de verkoop. mijn nieuwe financieel adviseur heeft mij hier ook niet op gewezen.


 


nu heb ik de volgende vragen: mag er bij verkoop een boeterente worden gevraagd? de eventuele boeterente zou toch alleen maar gaan over de rentevaste periode? is mijn adviseur hier niet heel erg de mist in gegaan en kan ik hem hiervoor aansprakelijk stellen?


 


alvast bedankt voor jullie moeite