Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
josje1 - 17-12-2015 11:22:06
Geldzaken & Recht

Ouders van studerend kind 17 krijgen geen kindgeb budget en kinderbijslag meer

Waarom krijg ik geen kinderbijslag en geen kindgebonden budget meer sinds mijn zoon, 26-10-1998, naar de hbo gaat? hij is in september naar het hbo gegaan en omdat ik nog 1 maand van de kinderbijslag kon "genieten" ( € 92,00) mocht ik zijn boeken en zijn collegegeld betalen, daarbij hij had ook geen recht op een ov chip kaart dus moest ik zelf zijn openbaar vervoer betalen. bovendien had hij de eerste maand van het schooljaar geen recht op de studiefinanciering en mocht niet lenen, dus dit moest ik ook zelf betalen. zijn vriend is blijven zitten en doet langer over de middelbare school, zijn ouders hebben tot zijn 18e jaar kinderbijslag gekregen en nu krijgt hij nog toeslagen omdat hij nog op het vo zit. ik voel het alsof wij gestraft worden omdat mijn zoon sneller leert dan gemiddeld. de kinderbijslag is toch voor de ouder om hem ook zijn eten te kunnen geven? nu moet hij lenen. ik ben van mening dat de overheid mensen zoals ik ernstig te kort doet. mijn zoon is 17 en kinderbijslag is toch een gift? waarom moet hij het dan lenen? ik ben een gescheiden moeder met een laag inkomen. nu blijkt dat ik ook geen kindgebonden budet meer krijg, dit is mij niet eerder verteld dus kan ik direct een aanslag verwachten van zo'n  € 800,00 of meer.
waarom moet een jongen van 17 jaar al zo'n grote last met zich meedragen? is er een mogelijkheid om deze wet aan te passen? tot 2016 kon een kind terugvallen op studiefinanciering maar vanaf 2016 vervalt deze zodat een 17 jarige moet lenen om zijn moeder financieel bij te staan voor zijn onderhoudt. mocht hier niet ongedaan kunnen worden gemaakt dan lijkt het mij dat ouders met jonge kinderen hier goed over geinformeerd over worden. dit is voor mij ong. € 1500,00 aan kinderbijslag en dan alles wat ik voor zijn studie moest betalen ong. € 800,00 plus het kindgebonden budget. als ik dit had geweten had ik mijn kind nooit door laten schuiven naar een volgende klas.