Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

li
lisa123 - 17-04-2016 15:12:22
Geldzaken & Recht

Ben ik verplicht om voor koffie-en toiletjuffrouw te spelen?

Een jaar of 3 geleden heeft de huisbaas een stel knoeiers op de woning die door mij word gehuurd losgelaten, ze komen nu weer om een rot raam te vervangen (of alleen de dorpel, geen idee) het keukenraam wat dichtgeverfd zit open te maken (hoop ik) en een gedeelte van het dak te vervangen.
het is een rare situatie, het betreft 3 huizen die vreemd in elkaar overlopen en de andere twee zijn eigendom, ik ben de enige huurder.
nu wil de huisbaas mij verplichten om (net als toen) voor koffie-en toiletjuffrouw te spelen. omdat ik toen wilde weigeren maar ze op de één of andere manier toch bleven zeuren zat ik dus met mijn zieke hoofd met werklui over de vloeren die zelfs commentaar leverden als ze geen koffie kregen, naast de wc piesten om van de rest maar niet te spreken.
door een ernstige ziekte ben ik vaak thuis en ook vaak in het ziekenhuis maar dat gaat niemand een barst aan. 
ik sta nu te boek als dat mens dat medewerking weigert
volgens een goede kennis en het anbo- team is het normaal dat een huisbaas/uitvoerder een keet en chemisch toilet neerzet en niet van de huurder eist dat de werkmensen voorzien worden van koffie en heen en weer lopen om het toilet te gebruiken.
weet iemand wat mijn rechten/plichten zijn volgens de wet? zelf heb ik er helaas geen verstand van en in de brief die ik toegestuurd kreeg met de datum wanneer ze beginnen staat expliciet dat ze rekenen op mijn medewerking.
zit daar taak van koffie-en toiletjuffrouw in?