Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Do
Domifox - 26-04-2016 12:15:35
Geldzaken & Recht

Bewindvoering en fysiotherapie

Hallo,

mijn vraag is tweeledig. mijn moeder staat inmiddels 2 jaar onder bewind. dit heeft haar tot nu toe meer ellende gebracht dan wat anders.

het probleem waar ze nu mee zit is dat zij al maanden last heeft van een blokkade in haar lies. ze heeft hier fysiotherapie voor nodig, dit is meerdere keren vastgesteld door haar huisarts. omdat ze schuld heeft bij haar zorgverzekeraar en niet aanvullend verzekerd is krijgt ze geen enkele sessie vergoed. van de €40 leefgeld kan ze dit uiteraard niet betalen.
ik heb op internet gezocht en zag dat er een mogelijkheid was voor een bijzondere bijstandsuitkering. nu ben ik niet heel erg bekend met de regels hier voor maar ze lijkt aan alle eisen te voldoen.

ik wil graag weten welke mogelijkheden er allemaal zijn om mijn moeder naar fysiotherapie te laten gaan en of ik de bewindvoerder eventueel aansprakelijk kan stellen voor bijv. nalatigheid?
de bewindvoerder geeft haar namelijk geen maandelijkse update over de voortgang, merkte pas na 2 maanden op dat de uitkering van mijn moeder niet was uitgekeerd, maandelijkse lasten fluctueren op overzichten en de schuld is in 2 jaar bewindvoering alleen maar opgelopen.


alvast dank!