Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Go
Gor2016 - 02-06-2016 01:47:02
Geldzaken & Recht

Opgelicht door Duitse koper via eBay, kan ik nog iets doen?

ik vrees het ergste, maar dit is het verhaal.


 


via ebay een gloednieuwe telefoon verkocht voor €400, de koper leek in orde en betaalde gelijk via paypal. ik stuur hem netjes op, maar de koper claimt dat het toestel tweedehands is en derhalve niet is zoals in de beschrijving stond. nu weet ik dat dat onzin is, aangezien ik hem op dezelfde dag als ik hem heb ontvangen via mijn provider al op ebay heb gezet, zonder ooit de verpakking open te hebben gemaakt. de seal van de vepakking was ook nog intact om aan te tonen dat het toestel daadwerkelijk ongebruikt is, wat ik ook duidelijk op de foto's heb laten zien. de koper claimde uiteraard dat deze seal was verbroken.


 


ebay gaat na een geschil van de koper gelijk aan zijn kant staan, trekt het geld weer van mijn paypalrekening en verzoekt de koper de telefoon te retourneren. dit ondanks het feit dat ik de advertentie met een 'no return policy' had geplaatst. nu had ik nog een kleine hoop dat de koper een wisseltruc met een andere telefoon als oplichtingsmethode zou gebruiken, maar zelfs dit was mij niet gegund. in dat geval had ik nog via het imei-nummer kunnen aantonen dat het een ander toestel was. maar nee, de koper stuurt mij een volledig foppakketje op, zonder enige inhoud buiten wat folders. eindstand: -€400 op mijn paypalrekening én geen telefoon. een snelle google-opdracht maakt het aannemelijk dat de koper onder een valse naam opereert via ebay en paypal, er is iemand met een andere naam woonachtig op het verzendadres.