Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jsec
jsec - 19-10-2016 19:53:09
Geldzaken & Recht

Moeder overleden zonder kennisgeving

Ik heb al jaren geen contact meer met mijn moeder. vandaag kreeg ik post van de rabobank of ik contact met hen wilde opnemen om de afhandeling van de bankzaken van mijn moeder te regelen. zij bleek inmiddels al meer dan drie maanden geleden overleden te zijn. ik ben hierover niet ingelicht en ik ben haar enigste erfgename. zij had een vriend en deze heeft blijkbaar haar overlijden gemeld en haar zorgwoning van stichting groenhuysen in oud gastel ontruimd.

ik heb een aantal vragen:

waarom ben ik nooit ingelicht over haar dood? mijn gegevens waren gemakkelijk te vinden door de bank. kan zij begraven zijn/ gecremeerd zijn zonder dat haar naaste familie is ingelicht? hoe konden de instanties zoals stichting groenhuysen en de gemeente oud gastel de informatie die de vriend van mijn moeder heeft gegeven (niet verteld dat ze nog een dochter had) zomaar voor waar aannemen?

de bank wil dat ik haar bankzaken afhandel maar er komt meer bij kijken. waar vind ik informatie over de verdere afwikkeling van haar financiele zaken? zij had geen testament en ik heb geen idee welke rekeningen er nog open staan. ik had destijds geen goed contact met haar vriend en wil ook nu liever geen contact met hem opnemen over het afsluiten van haar zaken. hoe nu verder? waar kan ik informatie krijgen over haar financiele situatie? kunnen er nog rekeningen komen van bijvoorbeeld de inkomstenbelasting? waar moet ik rekening mee houden? waar moet ik op letten? wat moet ik zeker doen en wat niet?