Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ab
abvan - 29-10-2016 16:57:18
Computers & Telefonie

Secunia PSI versus Adobe Flash Player

Hallo, ik gebruik windows 10 en de browsers google chrome en edge. tevens gebruik ik het prog secunia psi. secunia meldt mij nu, dat ik een prog hebt, dat ik handmatig moet bijwerken, t.w. adobe flash player 23.x (activex). wanneer ik op de link bijwerken klik, gebeurt er echter niks. probleem is, dat ik adobe flash niet eens op mijn pc heb staan; staat niet in de lijst van het configuratiescherm en komt ook niet tevoorschijn bij de zoekknop van windows. bij chrome en edge is de flash player geintregeerd. wanneer ik via de site van adobe flash zelf probeer te updaten, kan dat alleen voor firefox en opera, maar die gebruik ik niet. bij edge heb ik flash overigens uitgezet. wanneer ik de bestandslocatie van flash in de secunia melding open, krijg ik de melding:
c\windows\syswow64\macromed\flash\flash.ocx 2300185 (ie) te zien. wanneer ik die bestandslocatie open zie ik daar inderdaad adobe flash bijstaan. is echter niet te verwijderen; krijg de melding, dat de trusted installer dat niet toestaat. weet iemand een manier om deze adobe flash player (voor  ie?) toch te verwijderen?
de melding van secunia m.b.t. adobe flash player heb ik overigens inmiddels op negeren ingesteld, maar ik blijf het vreemd vinden, dat er kennelijk toch ergens op mijn pc iets van flash staat, dat ik niet kan verwijderen.