Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ro
Royenzo - 15-11-2016 14:12:23
Geldzaken & Recht

Rabobank doorlopend krediet overboeken intern

Beste,

zodra rabobank de maandtermijn afschrijft van betaalrekening naar doorlopend krediet, is het geld direct van de rekening af, terwijl het dagen duurt voordat dit op het krediet is bijgeschreven. ik ben van mening dat ik dus rente betaal over de 'oude' restschuld d.d. de 31e, terwijl ik het geld al kwijt ben op de betaalrekening. na contact met de rabo geven zij aan dat dit bedrag wél per die datum financieel wordt bijgeschreven, echter niet zichtbaar voor mij op internet.
dit riekt naar onraad, gezien men mij niet kan aantonen dat dit daadwerkelijk zo is. rentebepaling op de 2e vd maand zou dus over een lager bedrag moeten zijn dan de 31e... niemand kan laten zien dat als op de 1e wordt afgeschreven, de rente over restschuld ook per 1e, of max per de 2e, berekend wordt over het nieuwe, lagere schuldbedrag. onlangs een extra aflossing gedaan vanuit rabo betaalrekening naar rabo doorlopend krediet, en de verklaring luidt hetzelfde, enkel zonder dat iemand het kán aantonen. met name daarom wekt dit proces wantrouwen... kan iemand dit eenduig aantonen? de bank zelf niet in ieder geval...