Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

C
C - 17-12-2016 12:12:20
Huishouden & Energie

Geluiidsoverlast mechanische afzuiging bovenburen

Sinds ruim een jaar heb ik geluidsoverlast van de mechanische afzuiging van de bovenburen ( ruim 80db), naast het geluid is er ook een sterke afzuiging te voelen.

er is vastgesteld dat dit is op het moment dat zij de afzuiging op stand 2 of 3 zetten.  ik heb tevens gecontateerd dat het ook vaak is als zij naar het toilet zijn gegaan, na toillet gebruik is de overlast circa 3-4 minuten.

de overlast overschreidt de bouwnorm van 30 db ruim met een overlast van 80db. na controle is gebleken dat er geen afzuigkap met moter is (de meest voor de hand liggende oorzaak) nu vermoed ik dat zij een buisventiloter in het toilet of de badkamer hebben geinstalleerd. weet iemand of dit is toegestaan in een appartement met mechanische afzuiging en of dit inderdaard het systeem uit balans brengt zoals een afzuigkap's met motor doet?  

met name late avond uren, 's nachte en 's morgens vroeg is het om gek van te worden, mijn slaapkamer bevind zit op slechs 2 meter van de ruimte met de afzuigunit en het geluid dreunt overal doorheen.