Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
roberta - 20-12-2016 12:20:22
Geldzaken & Recht

Trap niet in phishing berichten.

Dit is geen vraag maar een waarschuwing. bijna was ik in een phishing bericht getrapt, zg afkomstig van paypal. voor vandaag was ik was ervan overtuigd, dat dit mij nooit zou overkomen, maar nu had ik meer geluk dan wijsheid, wellicht is er toch wat blijven hangen in de grijze celletjes van al die spotjes en andere waarschuwingen op internet.

vaak betaal ik een bestelling op internet met paypal, dit werkt voor  mij prima. vanmorgen kreeg in een mail  in het engels, dat er verdachte activiteiten op mijn paypal rekening waren geconstateerd, of ik mijn gegevens wilde updaten, met o.a. mijn mobiele nummer. als je op de link klikte, kwam je in  een inlogscherm waar je moest inloggen met je email adres en wachtwoord. op zich leek dit onschuldig genoeg, de mail was ook in correct engels geschreven.
alleen was deze mail  binnengekomen op een email adres, dat ik niet gebruik voor communicatie met paypal en op de site van het inlogscherm stond geen https en geen slotje. toen ging er een belletje af en ben ik op de  site van paypal gaan kijken en kwam ik er achter dat dit foute boel was. ik heb paypal verder ingelicht.