Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Essie_V
Essie_V - 13-01-2017 10:31:59
Geldzaken & Recht

Accountant eist kopie ID, ter vervanging van vervallen ID, voor de wet WWFT?

Ik ben al jaren vrijwillig bestuurslid van een stichting, namelijk een jongerencentrum. wij verzorgen jongerenwerk, zowel accomodatie gebonden als ambulant, voor meerdere dorpskernen. onze salarisadministratie net als onze jaarrekening laten wij verzorgen door een accountantskantoor. de accountant maakt de jaarrekening op, echter geeft hij geen accountantsverklaring af. dit is zo afgesproken  met de gemeente, de subsidieverstrekker van het jongerenwerk, om zonder hoge kosten toch een enigszins betrouwbare jaarrekening te verkrijgen. bij het opstellen van het contract met de accountant zijn er kopie id door ons verstrekt van de voorzitter, penningmeester en de secretaris van de stichting. nu, jaren later en na het vervallen van de id bewijzen, eist onze accountant een kopie geldig id van al onze bestuursleden die ingeschreven staan onder de kvk. onze secretaris maakt bezwaar tegen deze eis en stelt dat er in beginsel van het contract al een identificatie heeft plaatsgevonden en dat onze accountant dit niet kan eisen. ik heb dit kenbaar gemaakt en zonder veel uitleg wordt er door de accountant meermaals stoïcijns gewezen op de wet wwft. hrt wordt nu vervelend, omdat de accountant nu spreekt ("dreigt") van stopzetting van de samenwerking als wij niet gehoor geven aan dit verzoek. 

ik heb via mijn grote vriend google al een aantal keer een poging gedaan dit uit te zoeken maar vind tegenstrijdige berichten. kan een van de experts mij helpen met dit vraagstuk? bij voorbaat dank voor de genome moeite! 



es