Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ex
Expansievat - 01-02-2017 10:18:52
Geldzaken & Recht

Waar UWV WIA uitkering te noteren bij belastingopgave

Mijn vrouw heeft ms en heeft sinds 2009 een uitkering welke haar salaris aanvult.

sinds 2014 heeft zij niet meer gewerkt bij haar werkgever en ontving zij 75% salaris en een aanvullende uitkering.
eind 2016 is mijn vrouw voor 100% afgekeurd en is ontslagen bij haar werkgever.

op de aangifte 2015 heeft de belastingdienst een correctie toegepast, waardoor wij € 1500 moeten terugbetalen op eerder terugontvangen te veel betaalde belasting.  als dit een terechte uitspraak is, logisch natuurlijk.
volgens de uitleg hierbij behoort de aanvullende uitkering in het vak " inkomsten uit vorige dienstbetrekking " waarbij  je geen recht hebt op arbeidskorting en niet in het vak " huidige dienstbetrekking " waar de uitkering was ingevuld.

het uwv kan mij hier niet verder mee helpen.

volgens de belastingdienst ( belastingtelefoon ) hoort dit bij " vorige dienstbetrekking "  omdat het recht op de aanvullende uitkering is opgespaard tijdens eerder gewerkte jaren ?   maar goed, zij preken denk ik voor eigen parochie ...   en ik wil daar ook niet iedereen wakker schudden en mijn aangifte 2014 nog eens onder de loep laten nemen.

ik zou vermoeden dat in 2015 haar salaris "huidige" inkomsten waren ( want nog in dienst )  en ook de aanvullende uitkering over dat jaar.

wie weet het onafhankelijk juiste antwoord ?  alvast bedankt 1