Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
honza23 - 01-02-2017 21:41:31
Huishouden & Energie

Schoen-reparatie hielvoering mesh: wie weet raad?

Ik heb al jaren een probleem met eigenlijk iedere schoen: aan de binnenkant van de schoen bij de hiel gaat het materiaal kapot. soms pas na enige tijd (b.v. bij leer), soms al vrij snel (bij dat vaak zachte zwarte "mesh"-materiaal). de oorzaak is vrij simpel: bij het lopen gaat op een gegeven moment je hiel omhoog, terwijl je zool op de grond blijft staan. omdat de onderkant van de schoen daardoor niet omhoog wil en je voet wel schuift/schuurt je hiel een klein beetje tegen die binnenvoering.
als je fabrikanten benadert zeggen ze dat het hun aandacht heeft, dat ze aan het kijken zijn naar steviger slijtvaster materiaal etc.
ook geven ze je de tip om de veters strakker aan te trekken zodat je voet vaster in de schoen zit. nu heb ik een vrij hoge wreef, doe ik mijn veters al strak; maar deze beschadigingen blijven optreden. 
ik heb nu redelijk dure wandelschoenen new balance 888, lopen heerlijk; maar het 1e paar heb ik pas weg kunnen gooien omdat die achterkant helemaal aan gort was; en bij mijn 2e paar is de eerste beschadiging ook al weer ontstaan (scheurtjes, een rond gat met nu 1 cm doorsnede).
nu is reparatie bij een leren schoen vrij simpel: een nieuw dun stukje leer aan de binnenkant van de schoen laten plakken. het probleem is dus vooral de beschadigingen die optreden als dat binnenmateriaal van de schoen bij de hiel dat zwarte textiel-achtige mesh is. lijmen van nieuw materiaal lijkt me onmogelijk, omdat het materiaal poreus is en er vele gaatjes tussen het materiaal zitten.
mijn vraag: wie weet een manier om de beschadigingen aan dat mesh-materiaal te repareren ?