Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Hv
HvdE - 13-02-2017 12:24:27
Garantie & Verzekeringen

Zorg verzekering overgezet door tussenpersoon zonder toestemming verzekerde

Mijn schoonmoeder is al jaren bij iak volmacht bv verzekerd en ondergebracht bij vgz. vorig jaar is door het iak de electronische brievenbus ingevoerd en daarin is de polis terecht gekomen. zij heeft zelf geen internet. wij behartigen haar zaken maar kijken niet elke keer in haar dossier, omdat we er van uitgaan dat alles gewoon doorloopt. in februari kregen we per post de zorgpas. daarop stond geen vgz maar avero achmea.
zij heeft nooit getekend of toestemming gegeven om van zorgverzekering te veranderen. iak zegt dat zij als gevolmachtigd tussenpersoon ze overal mag onderbrengen en wil dit niet terug draaien aangezien er geen tegenbericht is gekomen van verzekerde binnen de termijn. het zogenaamde piep format. contact opgenomen met vgz en avero maar daar is geen polis van haar bekend. het iak gevraagd of ze de polis willen terugdraaien maar dat wordt geweigerd omdat de termijn verlopen is. uitzonderingen maken ze niet. ik vind het een vreemde gang van zaken. mag dit allemaal maar zo en kan ik stappen ondernemen? met iak kom ik geen stap verder.

met vriendelijke groet,
hans