Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ci
cinka - 16-02-2017 18:35:46
Vrije tijd & Tuin

Factuur betalen of niet? bij werkspotopdracht die niet volgens afspraak is uitgevoerd?

Goedenavond,

ik heb een opdracht geplaatst op werkspot voor het repareren van de tuinschutting. eenmaal een drietal offertes ontvangen te hebben heb ik eentje gekozen.
de opdracht wordt mondeling en via whatsapp toegelicht en besproken.
de aannemer komt de opdracht op de afgesproken datum uitvoeren. (de tijd: hiervoor was hij 2 uur later dan afgesproken; wel netjes laten weten (via whatapp) een uurtje voordat de opdracht daadwerkelijk zou plaatsvinden met als reden, dat hij nog ergens bezig zou zijn en het daarom wat later werd. en later weer een bericht dat hij in de file stond en onderweg was)
al met al, de dag verliep al raar.
ik heb geen officiele offerte ontvangen anders dan alleen via een mail met als antwoord op mijn geplaatste opdracht. hierin stond dat de schutting weer recht zou worden gezet inclusief materiaal en dit voor 150 euro.
hier ben ik mee akkoord gegaan. de aannemer heeft de prijs gesteld op basis van tweetal foto's van de staat waarin de schutting staat. nu komt hij en doet hij niets anders dan de schutting vastmaken aan de achtergevel van ons huis. dit is 1 schroef geweest en meer niet. hij heeft als argument dat de schutting niet recht kan worden geplaatst, omdat de schuttingdelen stuk zijn.
dit is echter niet het geval. hij kan het niet aantonen. hij probeert slim over te komen en maakte misbruik van het feit dat ik een dame was en niet zoveel kennis zou hebben wat dit soort dingen betref. misschien liet ik dit toch heel erg merken. hij liet weten dat het dus voor de 150,- niet kon worden gerepareerd. omdat nu blijkt dat er meer aan de hand zou zijn volgens hem. en ik geef aan dat ik met mijn man zou bellen, en dat ik deed dus ook.
hij ging verder om de shroef in de muur te zetten en toen iik terugkwam van bellen, was hij opeens weg. al met al heel raar.
en dan zegt hij dat hij contant wil afrekenen. ik zeg nee, ik wil eerst een factuur zien. hij kwam heel agressief over en ik durfde dus niets meer te zeggen. ik zou dit met mijn man bespreken en dan pas de factuur betalen.
maar nu is de vraag: ben ik verplicht deze factuur te betalen? of is er een manier om dit op de juiste manier af te handelen? ik bedoel er is nauwelijks iets gedaan! 1 schroef voor 150 euro? hij moest ook heel lang naar materialen in zijn auto zoeken alvorens hij uberhaupt wist hoe hij de tuin ging aanpakken. ik denk dat hij misbruik van de zaak maakt. dit zou toch op een manier te bestraffen zijn. is dit uberhaupt een ge;ldige opdracht? ik heb nergens voor getekend? akkoord via whatsapp is dit rechtsgeldig? en zoja, is hij dan ook niet geacht de opdracht dan goed uit te voeren of van de prijs af te wijken in dit geval tenminste de voorrijkosten en de ene schroef en manuur hiervoor. dit was in een half uur gedaan. toen was hij weer weg.