Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ar
ArendNacht - 20-02-2017 13:12:48
Geldzaken & Recht

Huisgenoot beweert dat verhuurder ons beiden eruit kan zetten door mijn logé,

Hallo,

ik bewoon samen met mijn huisgenoot een etage. we hebben aparte kamers en een gedeelde keuken en badkamer. op papier is hij hoofdhuurder (voor de gemeente?), maar we hebben allebei (!) een eigen huurcontract bij de verhuurder. los van elkaar dus. we betalen beiden onze huur direct aan de verhuurder en staan allebei ingeschreven.

ik heb geregeld mijn vriendin op bezoek. soms is ze er een week niet (en ben ik bij haar), soms slaapt ze hier vier nachten achtereen. mijn huisgenoot beweert dat als de verhuurder erachter komt dat mijn vriendin vaak bij mij slaapt, hij de hoofdhuurder (mijn huisgenoot dus) verantwoordelijk stelt, en ons beiden eruit kan zetten. ik verwerp dit door het volgende te stellen:

- het is legaal om een logé te hebben (zelfs voor langere tijd),
- mijn vriendin heeft een eigen huurcontract en staat ingeschreven op haar eigen adres en niet bij ons. zij woont dus niet bij ons en daar is bewijs voor,
- stel dat de verhuurder hier bezwaar tegen heeft, dan zal hij zich enkel tot mij richten, aangezien ik de 'overlast' veroorzaak en een eigen contract heb.

toch ben ik bang dat mijn huisgenoot gelijk heeft en inderdaad verantwoordelijk is voor mijn logés. hij geeft verder aan dat hij geen last van ons heeft, maar puur bang is eruit gezet te worden. mijn vriendin heeft wel de sleutel van de woning, maar mijn beste vriend heeft die ook (voor het geval ik die van mezelf verlies).

weet iemand hoe dit zit?