Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ti
tien - 04-05-2017 00:41:25
Voeding & Gezondheid

Waarom smaken haricot verts tegenwoordig als sperciebonen?

Het laatste half jaar is het ontzettend moeilijk om échte haricot verts te kopen. niet bij a.h., niet bij de lidl of aldi.

een echte haricot vert is een héle dunne rechte boon, de huid is enigzins fluwelig en slap en smaakt anders dan een spercieboon maar de haricot verts die je tegenwoordig kunt kopen zijn eigenlijk dunne rechte sperciebonen en smaken ook naar sperciebonen, ze "piepen" in je mond als je er op kauwt. een haricot verts "piept" niet. 

en nu weet ik wel dat een haricot verts het franse woord is voor spercieboon maar vroeger was er een duidelijk verschil tussen deze twee wat smaak en uiterlijk betreft.

ik heb het idee dat als ik nu in de supermakt "haricot verts" koop ik eigenlijk dunne sperciebonen koop die bijna 2x zo duur zijn als gewone sperciebonen.