Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 11-05-2017 23:22:31
Geldzaken & Recht

Mag een kattenverjager wel of niet?

Onze buren hebben op 2 meter van onze gezamelijke schutting een kattenverjager gezet. deze geeft een hoge pieptoon zodra er iets voor de bewegingssensor lang komt. dit gebeurt dus niet alleen bij katten, maar ook vogels en vallende blaadjes. deze pieptoon is voor ons hoorbaar en zeer ergelijk. hoofdpijn en suizen zijn het gevolg. zelfs als wij binnen zitten horen wij deze pieptoon.

na wat speurwerk stuit ik op een hoop onduidelijkheden. zo was in de gemeente zwolle lange tijd deze apparaatjes verboden, maar het is nu niet meer opgenomen in de apv. helaas is het ook niet voor iedereen hoorbaar (al helemaal niet voor de buren die op leeftijd zijn), dus bij klachten zou je net iemand moeten treffen die het ook hoort. er schijnen ook rechtzaken hierin geweest te zijn, maar nergens kan ik daar iets van vinden.

wie kan er duidelijkheid verschaffen of deze apparaatjes zijn toegestaan, en of er een gegronde reden is om de buren te verplichten dit apparaatje weg te halen.

ter info, wij hebben zelf geen katten (hun andere buren wel), wij hebben geen overlast van katten in onze achtertuin en de katten in de voortuin houden wij op afstand door citroengras. met de buren valt niet te praten en hebben wij geen contact mee, dus in goed overleg is er ook niets mogelijk.