Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
elnbado - 05-10-2017 11:05:45
Elektronica & TV

Mediamarkt komt garantie niet na EN geeft niet alle informatie

Mijin zoon heeft na lang sparen in december eindelijk een ipad kunnen kopen. helaas hebben we dit bij de mediamarkt gedaan...

in mei heeft het hondje van mijn schoonzus hem helaas laten struikelen terwijl hij de ipad in zijn handen had. gevolg: scherm kapot.
uiteraard valt dit niet onder de garantie van apple en/of mediamarkt. 

maar....

ik ben met mijn zoon naar de mediamarkt gegaan om het scherm te laten repareren.dit kon maar kostte wel 239 euro. geen probleem, repareer maar.
maar toen ging het mis. wat blijkt nu? wanneer mediamarkt de ipad naar een apple winkel had opgestuurd en laten maken, zou er nog steeds garantie op het apparaat zitten. maar dat verteld de mediamarkt niet. waarom niet? ze hebben zelf mensen in huis om dit te doen. maar dan vervalt de garantie! deze informatie is niet met ons gedeeld en daarom zitten we nu in de problemen.... 
want inmiddels heeft de ipad geen beeld meer; alleen maar grijze strepen. wij weer terug naar de mediamarkt. dat konden ze niet zelf, dus is de ipad opgestuurd naar een apple repair center. en die geven aan: ipad is open gemaakt/ getracht te openen door derden en daarom is er geen garantie. voorstel: apparaat vervangen door een refurbished exemplaar (dat overigens duurder is dan de aanschafprijs van de betreffende ipad). dat dit niet doorr de mediamarkt is verteld is natuurlijk nalatig. maar het wordt nog erger! hoewel er 6 maand garantie zit op de reparatie van mediamarkt, zeggen ze nu dat er maar 3 maand garantie op zit! schandalig natuurlijk en pure oplichterij!!! maar wat moet ik nu? advocaat in de armen nemen? rechtswinkel?
op internet lees ik dat er vele vergelijkbare klachten over de mediamarkt zijn. is er niet iets als een stichting collectief tegen oplichterij van mediamarkt? hoe zou ik zoiets kunnen opstarten? ben het namelijk wel zat dat ze hier blijkbaar vaak mee weg komen. iemand advies?