Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bl
blue_rabbit - 05-10-2017 14:51:52
Vrije tijd & Tuin

Erfdienstbaarheid, pad is breder dan vermeld in koopakte

Eind 2011 heb ik een woning gekocht waarbij in de koopakte een onderdeel opgenomen was over de erfdienstbaarheid. samengevat komt het erop neer dat er aan de linker- en achterkant een pad moet zijn van 1.50m breed. de gemeente zou deze aanleggen, is verantwoordelijk voor het onderhoud en er mogen geen wijzigingen aangebracht worden zonder toestemming van de gemeente. de woning stamt uit 2001. ik ben de tweede bewoner.

omdat het hek tussen het pad en mijn woning net te dicht op de wonign staat kan ik nu geen steiger plaatsen om op de hoogte van ruim 8m werzaamheden te verrichten. aangezien er in het in de plannign stond om het hek te vervangen heb ik de boel eens goed bekeken en kom tot de conclusie dat het pad aan de zijkant 2m breed is en aan de achter 1.5m. ik bedacht dat als ik de schutting wat verder van de woning zou plaatsen, ik wel een steiger kwijt kon tussen schutting en de woning terwijl het pad dan alsnog de afgesproken 1.5m zou zijn.

ik heb de gemeente gevraagd om toestemming om deze wijziging, het leek mij slechts een formatliet aangezien ik slechts de afspraken uit de koopakte na wens te leven. groot was dan ook mijn verbazing dat de gemeente alleen toestemming wil verlenen als alle belanghebbenden (8 woningen) schriftelijk verklaren akkoord te gaan met deze wijziging.

nu vind ik het geen probleem om in overleg met de overige bewoners te treden, maar zou het vreemd vinden dat mijn plannen geen doorgang kunnen vinden als er een enkele dwarsligger tussen zou zitten. ik zou het standpunt van de gemeente begrijpen als ik om wijzigingen in de overeekomst vraag, ik wenst slechts naleving hiervan en ondervind nu hinder omdat ik niet met een steiger of een hoogwerker onderhoud kan verrichten. ik kan mij niet voorstellen dat het redelijk is om te verwachten dat ik elke keer mijn schutting ga slopen als de zijkant van de woning wil onderhouden.

heeft iemand advies?