Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

re
remcov - 08-12-2017 16:24:42
Computers & Telefonie

Dwingt samsung je een nieuwe telefoon te kopen? Intern geheugen vol.

zowel mijn vriendin als mijn moeder hebben een samsung smartphone, met 8gb intern, en daarnaast nog uitbreiding met 32 gb sd card.
qua snelheid en specs voldoen de telefoons naar hun wens.  waar ik tegenaanloop, is dat die 8gb volledig benut wordt door android en de verplichte aps.de telefoons (waarvan eentje nog geen jaar in gebruik) zitten zo vol, dat soms niet eens meer een update gedraaid kan worden.


 


alle aps die verplaatst kunnen worden naar de sd kaart, zijn verplaatst, alle foto's video, what'sapp multimedia, wordt op de sd card gezet.


de 8 gb apparaatgeheugen wordt alleen gebruikt door besturingssysteem en verplichte apps en tijdelijke bestanden.


nu kan je wel de cache legen waarbij je misschien een 300mb vrij maakt, maar dit is geen langdurige oplossing .
nu wil ik geen forum starten hoe je het beste de telefoon kan opschonen, die zijn genoeg te vinden..

hoe kan het zijn dat samsung en google de telefoon zo vol kunnen zetten, dat ze onwerkbaar worden? en daarmee wegkomen?


de telefoon van mijn vriendin is ondertussen  kapot gegaan, en een nieuwe van 16gb gekocht. dit gaat dezelfde kant op, gezien nu al 12gb door verplichte rommel in gebruik genomen wordt.



waar ik mee zit:


als ik een nieuwe auto koop, die geweldig rijdt als ik de winkel verlaat. op advies van de garage laat ik 'm elke twee maanden servicen. anders is de kans groot dat je stil op de snelweg komt te staan, dat wil ik ook niet
echter.... bij elke service beurt plaats de garage grindtegels in de achterbak. na een jaar servicebeurten, komt de auto niet meer van z'n plek, zo zwaar is deze geworden.... moet ik daarom verplicht een nieuwe auto kopen?  in het gewone leven zou zo'n garagehouder er niet mee wegkomen.


 


ik begrijp heel goed dat je niet hoeft te verwachten dat de levensduur of ondersteuning van electronica 20 jaar is.


ook zeggen dat samung en google 2 verschillende bedrjiven zijn, gaat ook niet op. hard en software dienen op elkaar afgestemd te worden.


 


ik krijg nu het gevoel dat je sterk gedwongen wordt een onnodig prima werkende telefoon in de prullemand te gooien. of ben ik daarin de enige?


 


 


.