Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

StefBosheim
StefBosheim - 14-12-2017 22:10:17
Geldzaken & Recht

Mag de NS een factuur sturen voor niet geleverde diensten?

ik ben door familieomstandigheden, zowel een overlijden van mijn schoonmoeder als de geboorte van mijn zoon, vergeten de rekening te betalen van mijn traject vrij voor de periode van 24 okt tot 24 nov, ook de herinneringen zijn aan mijn aandacht ontsnapt. ik kreeg onlangs een brief dat de ns mijn abonement om die reden per 7 december stop zou zetten. dat betekent dat ze nog iets meer dan een week mijn abonement door lieten lopen, namelijk van 24 nov. tot en met 7 december.


stom van mijn kant allemaal, dus ik heb de rekening betaald en ook de incassokosten. ik moet nu opnieuw een abonement afsluiten, want er is natuurlijk geen alternatief. lekker onhandig, maar goed. hoort erbij als je kop niet altijd vast zit. eigen schuld dikke bult.


nu kreeg ik gisteren de nieuwe rekening voor de periode van 24 nov tot 24 dec... en dat zit mij niet lekker. ze leveren de diensten tot 7 december, maar sturen een rekening tot 24 december. ik heb ze gelijk via twitter bedankt voor het toch weer aan zetten van mijn abonement. wat een bofkont ben ik ook, zou het telefoontje dan toch geholpen hebben waarin ik mijn verhaal heb gedaan?


nee, zeker niet. ze willen dat ik betaal voor diensten die ze niet leveren en dan betalen ze later het verschil terug. dat wil ik niet. ik wil een rekening tot 7 december en die wil ik met alle liefde betalen, of ze leveren mij de diensten die ik betaal en mijn abonement word weer aan gezet op mijn ov-chipkaart.


mag ik een van deze oplossingen verwachten van de ns? of staat de ns in zijn recht mij het maandbedrag te laten betalen en vervolgens het verschil terug te betalen?