Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ah
ah47 - 22-01-2018 16:32:41
Geldzaken & Recht

Gedeeltelijke aflossing levenhypotheek. Continuatie of wijziging?

wij hebben in 2009 een levenhypotheek met economische looptijd tot 2026 afgesloten.  overeenkomstig de akte van geldlening zal de lening in 2018 gedeeltelijk worden afgelost uit de aan de bank verpande levensverzekeringspolis en het restant uiterlijk aan het eind van de economische looptijd in 2026.


onze bank geeft nu echter aan dat wij door de gedeeltelijke aflossing uit de verzekeringspolis gebonden zijn aan een "nieuwe" hypotheek waarop nieuwe regels van toepassing zijn. dit betekent volgens hen dat wij, ofwel het restant - 26% van de woz-waarde - in de resterende 8 jaar van de looptijd lineair of annuïtair moeten aflossen, ofwel 0.2% opslag moeten betalen voor de omzetting van de oude levenshypotheek in de “nieuwe” aflossingsvrije hypotheek. 

heeft de bank het recht na de aflossing conform de acte van geldlening regels voor nieuwe hypotheken op te leggen of hebben wij het recht continuatie onder de oude regels te vorderen?