Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Kn
Knoof - 23-01-2018 12:25:11
Geldzaken & Recht

Lekkage en stank in berging huurhuis

kortgeleden is er voor de tweede keer een lekkage geweest in de berging van mijn (huur)appartement. doordat de lekkage flink huisgehouden heeft, zitten behoorlijk wat spullen onder stinkend rioolwater en kunnen dus eigenlijk weggegooid worden, evenals spullen die op de grond stonden. de inboedelverzekering keert een deel uit, maar je krijgt dezelfde spullen uiteraard niet meer voor die prijs terug. daarnaast hangt er al sinds we er wonen (en ik verwacht veel langer) een doordringende rioollucht in de hele kelder, maar nu natuurlijk helemaal in mijn berging.
de rioollucht is vervelend, maar overleefbaar. maar de lekkages zorgen ervoor dat ik er niet op kan vertrouwen dat mijn eigendommen veilig zijn in de berging en zorgen voor aanzienlijk minder woonplezier.

na de eerste lekkage was de (telefonische) reactie niet erg klantvriendelijk, namelijk dat lekkage nou eenmaal kan voorkomen in kelders. een excuus was al teveel gevraagd. 


 


nu is mijn vraag wat de verantwoordelijkheid hierin is van de verhuurder. zijn ze niet verantwoordelijk voor goede ventilatie en daarmee een niet stinkende kelder? en wat kan ik met het feit dat eenzelfde rioolbuis twee keer binnen 4 maanden is gaan lekken?