Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Shadowfax
Shadowfax - 15-02-2018 01:41:59
Geldzaken & Recht

Vraag over min-max oproep contract

ik heb een vraag over een min/max contract want als ik her en der lees wat mijn rechten en vooral plichten zijn lijkt het echt een soort van wurgcontract waarbij ik me afvraag of ik er wel goed aan doe het te tekenen.


 


het betreft een min/max contract van 6-28 uur per week en ik wil natuurlijk ook gewoon die 28 uur werken per week als dat kan. ik wil echter ook voorkomen dat mijn leven om werk gaat draaien. maar als ik die plichten lees:


- je bent verplicht om te gaan werken als werkgever je oproept en je nog niet aan je maximale aantal uur zit. 


 


kortom ik ben dus verplicht om te gaan werken als mijn werkgever last minute (korter dan 24 uur) mij oproept als ik nog niet aan de 28 uur zit? dan zou ik 40 uur beschikbaar moeten zijn als ik nog niet 28 uur ben ingepland die week! of toch niet?