Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Je
JellyB - 03-03-2018 19:20:48
Garantie & Verzekeringen

Kan ik mijn rekening vergoed krijgen van de tandartsverzekering?

ik ben in 2010 aangereden en heb daardoor flinke schade aan mijn gebit gekregen. ik heb veel bruggen en kronen gekregen en in 2017 was een van mijn bruggen los komen te zitten. deze is vervangen en verder heb ik in 2017 een aantal keer een wortelkanaalbehandeling gekregen en zijn er een aantal gaatjes gevuld. ik verzorg mijn gebit erg goed en ben verder erg gezond, maar toch heb ik regelmatig gaatjes en ontstekingen. 

de rekening van deze behandelingen is hoog opgelopen en ik heb in 2017 in totaal 3450 euro aan tandartskosten niet vergoed gekregen. ik heb een uitgebreide tandartsverzekering bij umc zorgverzekeringen (verzekering voor mensen die werkzaam zijn in academische ziekenhuizen) en er gelden maximumvergoedingen per jaar. deze heeft umc zorgverzekeringen keurig uitbetaald, maar ik heb dus 3450 euro aan kosten boven de maximumvergoeding gehad die ik niet vergoed heb gekregen. 

ik ben hierdoor aardig in de financiele problemen gekomen en ik heb umc zorgverzekeringen dan ook een verzoek tot coulance gedaan. ik heb hen voorgelegd dat het zeer vreemd is dat als ik in een jaar 8 botbreuken oploop dat alle kosten vergoed worden en als ik volledig buiten mijn schuld om hoge tandartskosten heb dat er dan heel weinig vergoed wordt. ik heb een verzoek om coulance gedaan, maar dat verzoek is helaas afgewezen. wat kan ik nu verder nog doen? is er nog een mogelijkheid om een redelijke vergoeding van deze hoge kosten te krijgen?

overigens is de automobilist die mij een aantal jaar geleden heeft aangereden toen doorgereden, dus daar kan ik geen kosten op verhalen. ik zit aardig in de financiele problemen nu en ik hoop op een oplossing... alvast heel erg bedankt voor het meedenken!