Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Bartmans
Bartmans - 13-03-2018 20:01:36
Winkels & Webshops

Marktplaats: van verkoop afzien na problemen koper

Ik heb een fiets op marktplaats staan en had een potentiële koper. het bedrag was akkoord en de beste man zou de fiets vandaag komen halen. helaas bleek meneer een vervelende ervaring te hebben met een eerdere aankoop van een fiets via marktplaats. deze bleek gestolen en is door de politie in beslag genomen. meneer was nu zijn fiets en zijn geld kwijt. heel begrijpelijk is meneer voorzichtig geworden en vraagt om een bewijs van aankoop. dat heb ik, ik heb zelfs een kopie voor hem gemaakt zodat hij dit mee kan nemen. maar dit was onvoldoende. meneer eist het originele factuur. wat ik hem niet wil geven omdat dit voor mijn eigen administratie is. als bewijs is een kopie voldoende lijkt mij. daarbij is de fiets via het fietsenplan gekocht, daar heeft meneer niets mee te maken. met een kopie van het factuur in zijn hand is hij nog altijd niet overtuigd dat de fiets netjes door mij is gekocht. ik laat hem op mijn telefoon alle mailwisseling zien met betrekking tot de aankoop van de fiets. van alle mailtjes van de fietsenwinkel tot aan de mailtjes van de fietsverzekering. niets overtuigd meneer dat de fiets daadwerkelijk van mij is. meneer blijft moeilijk doen. uiteindelijk heb ik meneer verzocht zonder fiets het pand te verlaten. ik ben zelf maar een smurf en voelde me uiterst ongemakkelijk bij de situatie. mijn buurman die het voorval hoorde is blijven wachten tot de man weg was omdat ook hij het erg akelig vond. ik heb al gemaild met marktplaats om het voorval te melden, maar voel me zo vervelend over het hele gebeuren. 
ik ben al 10 jaar lid bij marktplaats, heb nog nooit problemen gehad met een verkoop. nu weet ik wel dat we officieel een overeenkomt hadden tot verkoop, maar in dit geval sta ik toch gewoon in mijn recht?