Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
MauriceDH - 20-03-2018 11:42:48
Elektronica & TV

FOKA weigeren retour nemen kapotte TV

Ik heb 13-3-2018 een philips led tv besteld bij foka webshop. de tv werd netjes en snel geleverd en de doos zag er bij de levering onbeschadigd uit. de tv uitgepakt en die zag er ook onbeschadigd uit, alleen zat er (buiten de standaard plastic beschermfolie) een vreemde plastic sticker over de bovenkant van het scherm geplakt. ik dacht er niets vreemds van en heb de beugels aan de achterkant van de tv gemonteerd om hem vervolgens op te hangen aan de muur.
daarna de stekker erin en toen werd het ineens duidelijk waarom dat stuk plastic over de bovenkant van de tv en het scherm was geplakt, hier zat een grote barst onder en tevens een gat aan de bovenrand van het scherm. de rest van het scherm lag ook in duigen. dit was echter niet te zien zolang de tv uitstond. door het plastic en de beschermfolie waren deze barsten niet zichtbaar.

ik heb direct contact opgenomen met de klantenservice van foka en zij weigeren pertintent de tv retour te nemen. de schade is volgens hen door mijzelf veroorzaakt bij het monteren van de beugels. echter aan de schade kan iedereen zien dat dit niet veroorzaakt kan zijn door montage van beugels of drukschade. voor zover ik weet is er bij drukschade geen kans op gaten in je scherm.

foka wil deze tv dus niet ruilen. ook zeggen zij dat ik geen kans maak om een beroep te doen op herroepingsrecht omdat ik beugels aan de tv had gemonteerd.

mijn vraag is, zijn zij verplicht om deze tv retour te nemen als ik mij beroep op het herroepingsrecht? en zijn er verder nog mogelijkheden om mijn geld van deze oplichters terug te krijgen? want het is mij duideiljk dat deze tv bij foka retour is gekomen en dat zij hem daarna kapot naar mij hebben opgestuurd. anders had die plastic sticker niet over de tv geplakt gezeten.