Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma

TONERS - Wat klopt er?

ik heb huismerk van 123inkt gekocht. zij beweren dat dat legaal is en dat printers moeten functioneren met hun huismerk.


bij mij werkte het niet. ik heb bij 123inkt de toners omgeruild. mijn printer werkte direct goed met de originele toners en ik kreeg toen een pop-up van hp dat ik mijn toners moest 'registreren' omdat er 'vervalsers' aan het werk waren.


ik heb gemaild aan 123inkt dat het gek is dat zij huismerk aanprijzen terwijl het niet voor alle printers werkt.


 


ik kreeg het volgende antwoord:


bedankt voor uw terugkoppeling en goed om te horen dat de printer weer werkt.


we verkopen veel huismerk voor veel printertypes en krijgen hier weinig klachten over. het is dan ook vervelend om te horen dat uw printer op de een of andere manier het huismerk niet wilt nemen. wel zijn we op de hoogte dat hp altijd zijn uiterste best doet om huismerk producten onbruikbaar te maken. meestal lukt dit niet maar een enkele keer slagen ze hierin.


excuses nogmaals voor al het ongemak.

wat is er nu waar? is er regelgeving dat printers ook moeten kunnen werken op alternatieve toners? mag de printerfabrikant kunstjes inbouwen waardoor andere toners niet werken? wie weet hoe dit precies zit?