Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fa
faou - 19-04-2018 20:41:02
Vakantie & Reizen

Vertraging vlucht TUI

op 24 maart  heb ik gevlogen met tuifly van dakar naar amsterdam onder vluchtnummer  or458.


deze vlucht die om 8:10 op schiphol  had moeten landen, is uiteindelijk tot  14.45  aankomsttijd op schiphol


het vliegtuig had niet voldoende brandstof om een half uur rondjes te vliegen i.v.m. drukte op de luchthaven schiphol. hierdoor moest het vliegtuig uitwijken naar brussel om bij te tanken. na het tanken en op het moment dat we onze reis konden vervolgen ontstond het ene probleem na het ander, technische melding, piloot die niet verder mocht  vliegen i.v.m. aantal vlieguren, geen vervangende piloten. uiteindelijk kon een busreis worden geregeld van brussel naar schiphol.


op grond van de europese verordening 261/2004 heb ik recht op een financiële compensatie van € 600 euro.


op grond van het  sturgeon  (c 402/07 en c 432/07) en  het  nelson/tui  arrest  (c-581/10 en c-629/10) van het hof van justitie van de eg heb ik ook recht op de financiële compensatie bij een langdurige vertraging. dit is tevens bevestigd in  diverse uitspraken van de nederlandse rechter. 


naast deze financiële compensatie bij vertraging heb ik op grond van de verordening 261/2004 ook recht op verzorging ter plaatse.  deze is door tui niet aangeboden, ook hiervoor verwacht ik een vergoeding.

volgens tui gaat bovenstaande om overmacht klopt dit?