Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fl
flyingdutchy - 21-04-2018 18:43:33
Geldzaken & Recht

erfdienstbaarheid en ontnemen van zon/daglicht in bestaande woning en op terras.

Ik heb een twee onder 1 kap woning. aan de achterzijde hebben we een terras en schuifpui naar de tuin. hier hebben we overdag gezien de ligging op het noorden slechts een paar uur zon. vanaf 11 uur is de zon helemaal verdwenen van het terras.
nu wil onze buurman zijn huis aan de achterkant met 2.5 m uitbouwen. zowel de beneden verdieping als de bovenverdieping. dus 4 meter hoog. dit is tussen de zon en ons terras. hij zal direct op de scheiding bouwen. 
in de koopakte van de huizen is de volgende erfdienstbaarheid opgenomen:
"erfdienstbaarheid van licht: inhoudende de verplichting van de eigenaar van het dienende erf om te dulden dat aan en in de op het heersende erf te realiseren opstallen op kortere afstand van de grens van het dienende erg dan in de wet is toegestaan, blakons, ramen en lichten aanwezig zijn, zonder dat hiervoor één van in de wet genoemde beperkingen geldt:"
hij mag dus op of direct naast de erfgrens bouwen maar mag hij ook ons beroven van daglicht op het terras en via de schuifpui?
wie kan hier een "licht"op laten schijnen?