Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Di
DimitrivdG - 13-05-2018 21:29:17
Garantie & Verzekeringen

Verzekeraar schakelt geen expert in

Vorig jaar is er een automobilist tegen ons bouwhek aangereden. het hek was door de sterke wind opengewaaid. ik heb de schade direct erkent. ik gaf aan dat ik niet verzekerd was voor dergelijke schade. ik stelde voor dat de bestuurster de schade tot een bedrag van 500 euro zonder tussenkomst van een expert mocht laten repareren. enkele weken later informeerde zij mij dat haar garage de schade voor 350 euro kon repareren. ik heb haar vervolgens toestemming gegeven de schade te laten repareren. 
twee weken later stelde ze mij in kennis dat de schade niet 350 euro was, maar 975 euro was gebleken. ik gaf aan hiermee niet akkoord te gaan. ik heb met haar immers afgesproken dat ik bij een bedrag boven 500 euro in kennis gesteld had willen worden. dit heeft zij verzuimd.
de bestuurster heeft vervolgens haar verzekering geinformeerd waar zij all risk verzekerd bleek. haar verzekeringsmaatschappij had geen boodschap aan mijn verweer en vorderde het volledige bedrag. 
ik heb er vervolgens voor gekozen 500 euro te betalen. dit was immers het drempelbedrag. de verzekeringsmaatschappij ging hier niet meer akkoord en dreigt nu met een deurwaarder. 

ik heb toch het recht op een expert wanneer ik zelf de schade moet betalen?