Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

I.
I. van der Laan - 18-06-2018 15:47:10
Computers & Telefonie

Schade aan mobiele telefoon door andermans hond

Hallo allemaal,

zo'n twee maanden geleden is mijn mobiele telefoon (scherm) beschadigd door een weggelopen hond van iemand anders.

de hond was weggelopen en naar binnen geglipt bij mij thuis toen ik de voordeur open deed om naar binnen te gaan. uiteraard heb ik geprobeerd de hond weer naar buiten te dirigeren, maar daar had de hond geen oren naar.
ik besloot om de dierenambulance te bellen om de hond te laten ophalen. de hond was verder erg aanhankelijk, dus verder geen gevaarlijke factor.

terwijl ik zat te wachten op de bank en op facebook zat te pingelen op m'n mobiele telefoon, sprong de hond plotseling op schoot waardoor m'n mobiele telefoon op de grond viel en dus een barst in het scherm had.

de verzekering van de eigenaar van de hond betaald niet de volledige schade waardoor ik nu blijf zitten met een restbedrag dat ikzelf moet betalen om de schade te repareren.

mijn vraag is; mogen schadeverzekeringen de gedupeerde opzadelen met de kosten van reparaties?

mijn persoonlijke mening is namelijk dat een gedupeerde altijd schadeloos gesteld moet worden en dat eventuele niet vergoede kosten door de verzekeringsmaatschappij zelf verhaald moeten worden bij hun eigen cliënt.

ik hoor graag hoe het zit en wat jullie vinden.

alvast heel erg bedankt!

mvg. ilja.