Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mh
mh74 - 28-06-2018 14:54:31
Auto & Vervoer

Garage rekent volledige kosten voor onderdeel dat niet geplaatst kan worden

een garagebedrijf gaat mijn schokbrekers vervangen en bestelt twee schokbrekers bij zijn leverancier.
doordat één van de twee te vervangen onderdelen niet los komt, kunnen de nieuwe onderdelen niet allebei geplaatst worden.
dit blijkt een dag na levering van de onderdelen.
het bestellen van een aanvullend onderdeel om de schokbrekers wel te kunnen vervangen wordt voorgesteld. dit aanvullende onderdeel zou € 550 (ex montage) kosten. hiervoor heb ik geen akkoord gegeven. 
garagehouder deelt tijdens het uitreiken van de nota mede dat er aan hem mogelijk een percentage retourkosten in rekening zal worden gebracht door de leverancier van de schokbrekers. deze zou het garagebedrijf dan aan mij door berekenen. een percentage van de kosten klonk redelijk, dus akkoord.
de leverancier neemt de onderdelen vervolgens helemaal niet retour en het garagebedrijf brengt nu de volledige onderdeelkosten, naast de kosten voor arbeidsloon, bij mij in rekening.
arbeidskosten heb ik uiteraard betaald, maar mbt het betalen voor onderdelen twv € 300 waar ik niets aan heb ben ik terughoudend.

ik wist met het opdracht geven schokbrekers te vervangen niet welke retourvoorwaarden van toepassing zijn tussen garagebedrijf en leverancier.
ik wist niet dat het garagebedrijf het te vervangen onderdeel niet los zou kunnen krijgen.

het volledig in rekening brengen van de kosten voor de onderdelen die garagebedrijf van zijn everancier heeft afgenomen - onder de voorwaarden waarmee het garagebedrijf akkoord is gegaan, maar waarin ik niet ben geraadpleegd of anderszins invloed heb uit kunnen oefenen - vind ik vrij ver gaan.

welke rechten heb ik hierin als consument?
ben ik nu verplicht deze onderdelen (volledig) te betalen?