Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Sy
Syd6 - 19-07-2018 07:39:04
Geldzaken & Recht

verkoopmakelaar accepteert ontbinding niet

Ik had een mooi klushuis gevonden. ikheb daar een bod op gedaan en daar is uiteindelijk een deal uitgekomen plus een voorlopig koopcontract.
om hypotheek te krijgen moet de woning een gevalideerd taxatie rapport krijgen. ik heb taxatie aan gevraag via vereniging eigen huis en deze kwamen terug met de mededeling dat het huis geen validatie kan krijgen, van wege de staat van het huis. ze hebben 3 taxateurs geprobeerd met het zelfde resultaat.
op die grond krijg ik dus geen hypotheek voor dit huis. ik heb dat dezelfde dag nog doorgegeven aan de verkoop makelaar. die kwam in eerste instantie terug dat ik 2 afwijzingen van een bank moest door sturen en dat het voorlopig koop contract dan ontbonden zou worden.
laten is het dossier door een ander van het makelaars kantoor overgenomen en deze persoon gaat niet accoord met ontbinding van het koopcontract.
volgens hem als ik taxtatie bij een met hem bevriende makelaar laat doen, krijgt het huis wel validatie.
hij wil dat ik dat doe en als ik dat niet doe gaat hij zich beroepen op artikel 10??.  dan vind hij dat ik niet genoeg moeite heb gedaan en wil hij die 10% regeling van toepassing laten zijn.
ik ben toch iet verplicht een door hem aangewezen taxateur aan te nemen? ik wil graag een onafhakelijke taxatie en niet een gebasseerd op vriendendiensten.  mag hij dit eisen? en wat kan ik doen?