Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ro
RobHun - 13-08-2018 19:39:32
Geldzaken & Recht

Is "Usenext.com" een vereniging of abonnementsvorm?

Ik wil na jaren het niet meer gebruikt te hebben, mijn "abonnement" op usenext eindelijk eens een keer beëindigen. daartoe heb ik ongeveer 5 à 6 weken voor het verlopen van het abonnement via een webform op de site van usenext mijn opzegging bekend gemaakt. het nadeel van dit soort webformulieren is dat je meestal geen eigen administratie er aan overhoud in de vorm van een kopietje van het bericht.
met andere zaken aan mijn hoofd niet meer aan gedacht en ook niet opgevallen dat er geen antwoord kwam, totdat er in juli weer 90,00 euro van mijn rekening afgeschreven werd. ik kon me wel voor mijn hoofd slaan, stom, geen bewijs dat ik dat formulier gestuurd had. dan maar weer naar de site en zoeken naar een opzeg procedure. zeer moeilijk te vinden, maar met wat doorzettingsvermogen toch gevonden en ingevuld, immers, na een langjarig abonnement geldt in nederland de wet van dam, waarbij men met een opzegtermijn van 1 maand, alsnog het abonnement kan opzeggen. alles naar behoren ingevuld maar in de allerlaatste fase komt er dan een bericht met een zielig kijkend jongentje dat er wat mis is gegaan en of je dan even een nummer in duitsland wil bellen. mijn engels is behoorlijk goed en dus kunnen uitleggen dat in nederland er een wet is m.b.t. het opzeggen, waar ook usenext zich aan dient te houden. de duitse dame was het daar helemaal niet mee eens en vertelde dat mijn abonnement pas over een jaar afloopt.
mijn vraag is nu: de wet van dam geldt niet voor verenigingen, wel voor abonnementen. is usenext een vereniging of is er sprake van een abonnement?