Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mathijs_b
mathijs_b - 20-08-2018 15:55:26
Voeding & Gezondheid

RD4 accepteert asbest niet. Moet het nu de kliko in?

Op zolder vond ik een stukje asbest van hooguit 0,35 m².
omdat ik dat spul niet in huis wil hebben heb ik het 10 voudig in palletfolie ingepakt, afgeplakt met plakband en ben ermee naar millieupark rd4 in heerlen gegaan.
hier werd het door een medewerker geweigerd omdat ze het alleen accepteerden in 0,2 mm folie van de boerenbond.
op mijn opmerking dat 10 voudig palletfolie veel sterker en degelijker is dan één laagje 0,2 mm folie ging hij niet in. 
en die 0,2 mm folie zit op enorme rollen, dat kopen voor 0,35 m².... wat moet ik met de rest?
dus dat stukje asbest kan dus alleen tegen een waanzinnige kosten voor folie afgeleverd worden bij rd4. en daarbij de kosten om het restant folie achter te laten.....
als ik nu een hele schuur ging saneren, zou ik dat redelijk vinden, maar voor 0,35m²....
de medewerker was volkomen voorgeprogrammeerd. geen enkele discussie over het feit dat dat kleine stukje asbest wel degelijk zeer goed ingepakt was, was mogelijk.
wel begon hij meteen bedragen op te ratelen wat het kost als ik het op een niet toegestane manier verwijder..... 
wat kan ik nu doen? fijnkloppen en in de container stoppen? lijkt me niet verstandig. op goed geluk elders folie kopen maar dat wordt uiteraard ook weer geweigerd... 
als ze daar bij rd4 iemand neerzetten die logisch kon denken en kon beoordelen of het degelijk ingepakt was zou dat stuk asbest absoluut geen probleem zijn.
maar er werd niet gedacht of gekeken. alleen instructies uitgevoerd!
ik vrees dat door dit soort acties van rd4 (en mogelijk ook collega's) er erg veel asbest absoluut onnodig in het millieu terecht komt!
en ze werken ontmoedigend! 
 
vraag: wat ga ik met dat stukje asbest doen?????? en wat moeten andere mensen doen die met een kleine hoeveelheid asbest zitten? en waarom zijn die regels bij rd4 zo onredelijk? of verkeerd personeel? 
ik kan het natuurlijk in de kliko gooien en dan kraait er geen haan meer naar.... maar toch.... dat is de bedoeling niet. maar rd4 geeft je geen andere keus.