Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Mi
Middendoor - 14-12-2018 17:13:30
Geldzaken & Recht

Busvervoer overeenkomst door vervoerder geannuleerd, recht op schadevergoeding?

Met een taxi/busvervoers bedrijf heb ik een week geleden een overeenkomst gesloten voor een groepsvervoer tijdens oudejaarsnacht. deze boeking is per mail bevestigd en ook al gefactureerd. 
bij het aangaan ben ik akkoord gegaan met de algemene voorwaarden van het bedrijf, deze zijn conform de algemene vervoer- en reisvoorwaarden van knv busvervoer. voorwaarden zijn https://www.knv.nl/multimedia/documenten/knv_busvervoer_algemene_vervoer_en_reisvoorwaarden_nl_versie.pdf" target="_blank">op deze link te vinden.

daarin staat dat wanneer de opdrachtgever(ik dus) de overeenkomst opzegt, hij verplicht is een schadevergoeding te betalen. zou op dit moment 30% van de reissom zijn.(artikel 5.1)
er staat ook in dat de vervoerder geen schadevergoeding verplicht is bij opzegging van de overeenkomst wegens geringe deelname of wegens overmacht.(artikel 7.1 - 7.3)
van beide is geen sprake.

in artikel 2.1 staat dat de herroeping van een aanvaard aanbod binnen 8 kantooruren na aanvaarding moet geschieden. ook hier is geen sprake van.

er staat in de algemene voorwaarden niet specifiek beschreven of de vervoerder wel of niet verplicht is om de geleden schade te vergoeden bij een willekeurige reden van opzegging van de overeenkomst. 

gezien de drukte met ouderjaarsnacht was het al lastig om een vervoerder te vinden. ik heb een andere offerte afgezegd toen ik deze aanvaard heb, die heeft nu helaas geen plek meer. het zal moeilijk worden om vervangend vervoer te vinden en dit zal zeer waarschijnlijk ook extra kosten met zich meebrengen.

kan ik in dit geval verlangen dat de vervoerder de overeenkomst alsnog nakomt en het voervoer uitvoert of heb ik recht op een schadevergoeding? of heb ik geen poot om op te staan?