Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Br
Brons48 - 10-01-2019 18:06:12
Geldzaken & Recht

Herberekening renteverlies banken bij hypotheekconversie

consumentenbond en vereniging eigen huis voerden indertijd actie voor herberekening van het renteverlies dat banken in rekening brachten bij hypotheekconversie. of kassa hier aandacht aan besteedde weet ik eerlijk gezegd niet meer.


zelf kreeg ik van mijn bank bericht dat ik indertijd bijna 2,5 maal zoveel zou hebben moeten betalen dan mij in rekening werd gebracht.


 


hoe het totaalplaatje er voor mijn bank en voor de banken gezamenlijk uitziet weet ik niet.


 


ik vraag mij af welk percentage herberekeningen tot een restitutie hebben geleid? maar ook wat het gemiddelde bedrag van die terugbetalingen is geweest? net zo belangrijk is de vraag wat de gemiddelde uitkomst was van de herberekeningen die niet tot een terugbetaling leidden?


 


als de verhouding tussen beide groepen herberekeningen sterk afwijkt van een fifty/fifty verhouding en de gemiddelde bedragen van die twee groepen sterk uiteenlopen zou dit aanleiding kunnen zijn voor nieuwe vragen.


 


daarom de vraag of iemand bekend is met het totaalplaatje, vooropgesteld dat de banken de activiteiten een en ander inmiddels hebben afgerond?