Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

An
Andromedas - 16-01-2019 13:00:38
Geldzaken & Recht

Kan Essent mij willekeurige jaarafrekening sturen op een te hoge schatting

Beste iedereen,


afgelopen jaar ben ik verhuist, en ook van energiemaatschappij overgestapt. kreeg een mooi bedrag terug (€300) van essent, want ik had bewust gespaart op mijn energiekosten, alhoewel ik meestal sowieso wel wat terugkreeg.

3 maand verder - rekening van €600 euro. €300 van eergenoemde teruggave, en nog eens €300 over 6 maanden (waarvan de laatste maand ik maar 5 dagen gebruik van heb gemaakt i.v.m. de verhuizing. met andere woorden, ik ben €300 over mijn termijn, wat €90 was (woonde alleenstaand in een 45m^2 apartement) gekomen. bleek dat de nieuw geïstalleerde meter kapot was, en nooit gas heeft gemeten. 
maar goed, ik heb over die 6 maanden dus €540 betaald aan termijnskosten, wat normaal gesproken iets meer is dat ik daadwerkelijk verbruik, en nu komen ze met een schatting van gasverbruik dat op het dubbele uitkwam qua kubieke meters. 

naar het juridisch loket geweest om rechtshulp aan te vragen, alleen na een hoopvol 1ste en 2e gesprek is oppeens de deur hard dichtgegooit. ze konden er toch maar niks mee. 

essent heeft via de telefoon toegegeven dat de schatting die gemaakt is (wat volgens hun bij enexis wegkomt) ook vrij onwaarschijnlijk is. maar niemand kan mij hiermee helpen!


nou heb ik maar een praktisch geforceerde afbetalings regeling getroffen, maar daarmee vind ik het nog niet af. 

heeft iemand hier ervaring mee, en is het het waard om €200 euro aan een advocaat te betalen aan verplichte eigen bijdrage? het gaat wel om €600, wat erg veel geld is voor mij.

met vriendelijke groet,