Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Sn
Snowboots - 18-02-2019 14:12:59
Vakantie & Reizen

Vakantie booking annuleren


wij hebben een vakantie geboekt via een bookings agent (3de partij), wij kregen een bevestiging van de tussen persoon echter werd hier vermeld dat wij nog de definitieve bevestiging zouden ontvangen van die partij. nu kregen wij geen contact of reactie dus hebben wij besloten de booking te annuleren omdat wij er weinig vertrouwen in hadden.
de partij in kwestie claimed nu 50% van het vakantie bedrag als annuleringskosten, nu vraag ik mij af in hoe verre is dit terecht?

wij hebben de vakantie schriftelijk geanulleerd voordat wij een definitieve bevestiging hebben gehad van de verkopende partij.
je zou denken dat er pas een overeenkomst tot stand komt als de (buitenlandse) partij een officiele overeenkomst bevestiging stuurt. deze kregen wij 2 dagen na het verstrekken van de schriftelijke annulering alsnog binnen. daarnaast hebben wij geen wilsovereenstemming, aangezien wij deze al hebben ingetrokken voordat zij het geaccepteerd hadden. dit zou dan toch betekenen dat er uberhaupt geen overeenkomst tot stand is gekomen met deze partij? 

ik ben benieuwd wat jullie kijk hierop is.