Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

My
Mythicalx - 19-02-2019 17:11:09
Geldzaken & Recht

Verhuurder wil huurder laten opdraaien voor kosten van andere huurders

hallo,


op het moment ben ik woonachtend in een appartementencomplex met meerdere studio's. hier is al een tijd gebleken dat sommige huurders in het complex het niet zo nou hebben met bepaalde regels. vuilniszakken worden bij de achterdeur neergegooid (binnen) en worden niet opgeruimd. dit gaat al enkele maanden zo en op het moment liggen er 6 á 7 vuilniszakken die langzamerhand niet erg fris meer ruiken. deze vuilniszakken lijken van eenzelfde persoon te zijn... er is alleen geen idee wie dit doet. het ophangen van briefjes (in zowel engels als nederlands) met de vraag of men alsjeblieft de zakken weg kan gooien heeft geen effect. het komt er op neer dat ik telkens 'congierce' mag spelen en andermans troep mag opruimen.

ik word dit langzamerhand (na een maand of 3/4) toch wel redelijk zat. met deze reden heb ik contact opgenomen met de verhuurder die toen een mail heeft uitgestuurd naar alle bewoners van dit complex met de mededeling dat zij hun eigen spullen moesten opruimen en het tegen de regels inging. dit inclusief uitleg hoe de ondergrondse vuilniscontainers (die overingens aan dezelfde straat gelegen liggen als het complex) gebruikt moesten worden. hier werd niks mee gedaan... twee maanden later kregen we weer een mail met de constatering dat er nog steeds afval gedumpt wordt bij de achterdeur. het is nu eigenlijk een beetje een principekwestie geworden. ik zou toch niet de troep van anderen hoeven op te ruimen? mijn verhuurder heeft nu het plan iedereen in het complex op te laten draaien voor kosten van verwijdering. ondanks dat het één persoon is die zijn eigen troep niet opruimt en de rest netjes gebruikt maakt van de afvalcontainers iets verderop in de straat. 

wat zijn mijn rechten hierin? mag mijn verhuurder deze eisen stellen of kan ik hier tegenin gaan? ik vind het toch eigenlijk wel van de zotte dat ik zou moeten opdraaien omdat iemand anders te lui is om een paar meter te lopen...of dat ik constant andermans troep zou moeten blijven opruimen om maar geen 'boete' te krijgen van mijn huurbaas. 

graag hoor ik jullie mening hierover. alvast bedankt voor jullie inzichten!