Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mathijs_b
mathijs_b - 09-03-2019 13:24:00
Geldzaken & Recht

Wie kan mij de koopkrachtstijging uitleggen?

wie kan mij de koopkrachtstijging uitleggen?


ik ben gepensioneerd en heb naast mijn aow een klein pensioen. (minder dan € 10.000 p/jaar).


netto is mijn aow dit jaar zo'n 5 tientjes meer geworden.


maar mijn aanvullende pensioenen zijn netto gedaald! ik krijg nu per maand minder dan vorig jaar!


daarbij; door de grootste leugen van de overheid aller tijden dat de pensioenen niet geïndexeerd kunnen worden, maar die leugen is door de zelfde overheid verzonnen om hun vriendjes, de banken, miljarden meer te laten verdienen, is mijn pensioen al 10 jaar niet meer geïndexeerd. schade, zo'n 25% minder pensioen dan verwacht was. 


die schade is véél hoger dan de 5 tientjes die mijn aow stegen.


toch gaat 96% van de bevolking erop vooruit, zegt rutte....  dus zijn er maar max 4% gepensioneerden met een klein pensioen?


 


wie kan mij uitleggen waarom de pensioenen niet geïndexeerd kunnen worden? 


jaja, ik weet het, regeltjes. alleen de rente telt mee in de berekeningen. de miljarden winsten die de banken momenteel maken mogen niet gebruikt worden voor aanvulling pensioen, maar moeten uitgekeerd worden aan de aandeelhouders enz.enz. die in feite nu mijn pensioen ontvangen.