Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ja
Jaysun - 25-04-2019 12:02:31
Geldzaken & Recht

Automatisch incasso betalingsachterstand

hallo,

ik huur een vaatwasser en wasmachine en daarvoor wordt maandelijkse een automatisch incasso afgeschreven. nu heb ik in januari de automatisch incasso teruggestort omdat ik onverwachts krap zat. deze is in vergetelheid geraakt en is later niet alsnog door mij betaald. 

nu worden er vandaag opeens twee termijnen afgeschreven d.m.v. automatisch incasso: de huidige maand en opeens alsnog de termijn van januari. dat is verder prima, dat geld hebben ze recht op. echter vroeg ik me af of dit legaal is: het innen van een achtergebleven betaling d.m.v. automatisch incasso. 

ik heb zoiets nog nooit meegemaakt namelijk. ik heb wel eens vaker iets moeten terugstorten en dan krijg je normaliter een brief of mail met het verzoek het zelf over te maken. doe je dit niet zelf, dan wordt een incassobureau ingeschakelt. dus mijn redenering is: als het wél is toegestaan een betalingsachterstand te innen d.m.v. automatisch incasso, waarom doet niet iedereen dit dan? vandaar dat mijn vermoeden nu is dat het helemaal niet is toegestaan een achterstallige betaling zonder mijn toestemming automatisch te incaseren van mijn rekening. bij mijn weten is alleen de belastingdienst hier bevoegd voor. klopt dat?

nogmaals, zij hebben recht op het geld dus dat is verder geen probleem. ik vroeg me alleen af of dit een legale gang van zaken is.