Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ar
Arnold-1993 - 10-07-2019 21:23:02
Auto & Vervoer

Koopovereenkomst ontbinden

op 01-11-2017 hebben wij een nieuwe fiat fiorino gekocht wij zijn bij 1.200km, 4.800km, 22.000km gestrand met de auto en houdt zijn vermogen in. bij iedere stranding heeft het bedrijf controles uitgevoerd. ze hebben aangegeven dat het een softwarefout betreft en dat wij op een update moeten wachten en het probleem dan opgelost zal worden.(zou te maken hebben met de europeese milieunormen egr-systeem)

nu zijn wij 19 maanden verder en doet zich het probleem nog steeds voor, de dealer geeft aan dat ze het probleem technisch niet kunnen oplossen, mits ze het egr-systeem uitschakelen. dit dient dan door een extern bedrijf uitgevoerd te worden en wij dienen hiervoor opdracht voor te geven. hierin hebben wij aangegeven dat wij niet voor de consequenties willen instaan en geven hier dus geen opdracht voor.

de dealer geeft nu aan dat het dan een producteigenschap betreft en als wij van deze auto af willen, wij een andere grotere auto bij ze kunnen kopen en dus enkele duizende euro's moeten bijbetalen. hierin hebben wij aangegeven dat wij de koopovereenkomst willen ontbinden, waarin de dealer aangeeft dit geen optie te zijn. 

wat is ons recht om de overeenkomst te kunnen ontbinden, wij hebben de klachten vanaf het begin aangeven waarop de dealer aangeeft het probleem met wat geduld op te kunnen lossen, echter blijkt dit niet haalbaar te zijn.