Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

YamiHuss
YamiHuss - 19-07-2019 22:29:19
Geldzaken & Recht

Is er iets minder dringend dan een urgentie voor Woonnet Haaglanden?

Ik ben yamila en ben 25 jaar oud, ik heb een wajonguitkering en ik woon al 5 jaar in een studentflet. ik kwam hier wonen toen ik voor het eerst ging studeren maar ik had veel problemen met met mijn opleiding (deze is mislukt) omdat ik chronisch ziek ben. ik heb toch besloten na 1 jaar intensive behandeling om toch een deeltijdsopleiding doen, dit leek me ook best haalbaar en ik wil heel graag een diploma.

toch mag ik niet blijven waar ik nu ben omdat ik geen voltijdsopleiding volg. de huismeester is super chill, vorige jaar zijn veel dingen tergelijk gebeurt en ik was een ramp. ik mocht van hem nog 1 jaar blijven totdat ik dus wat anders vind. ik ben ingeschreven in woonnet haaglanden en mijn inschrijfduur is al 5 jaar.

in november is dus de deadline die de huismeester had me gegeven. ik heb onlangs gemiddled 2 keer per week gereageerd op woningen maar ik krijg niks. de huizen gaan altijd naar mensen met urgenties en ik heb nog nooit een aangeboden woning gekregen. ik moet wel in november verhuizen maar het is niet dat ik "word eruit geschopt" dat mag natuurlijk niet. het is echter niet de bedoeling dat ik blijf omdat ik dus aan de voorwaarden niet meer voldoe.

mijn huismeester gaat mijn zeker niet pushen om te verhuizem of zo, hij kent me al 5 jaar en hij weet dat ik een beperking heb en dat dingen beetje moeilijk gaan, toch doet hij dit stiekem van het bedrijf die het gebouw bezit en manange en ik wil hem geen problemen veroorzaken.

 ik voldoe dus niet aan de voorwaarde voor een urgentieverklaring... maar wat kan ik dan wel doen? ik heb een wajonguitkering, heb ook autisme waardoor dingen moeilijk gaat met inisiatief nemen en ben ook ziek en kan dus heel weinig. particulair huren gaat niet want ik het geld niet voor heb, ik kan alleen een sociaal woning betalen maar die krijg ik dus voorlipig niet. de laagste positites dat ik krijg is rond de 30 maar dit betekent niks als iemand met urgentie kandidaat 1 wordt. als je boven de 10 ben, krijg je heel moeilijk een woning aangebodig. 

is er iets dat ik kan doen dat ik niet bewust van ben? het zou heel veel helpen :( alvast dank jullie wel..