Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kr
krisveldhuizen - 26-08-2019 10:08:23
Geldzaken & Recht

Lekkage en aansprakelijkheid

Beste mensen,

onlangs heb ik via de de vve vernomen dat er op twee hoog een lekkende standleiding is en dat dit vervangen moet worden. dit geldt voor alle 4 de verdiepingen, waaronder die van mij (benedenverdieping). de kosten zijn volledig voor de vve, echter, ik heb te horen gekregen dat in een deel van de badkamermuur de tegels weggehakt zullen worden. deze zullen worden vervangen door, “indien mogelijk, dezelfde tegels, of iets wat in de buurt komt”. 

dit is meteen het probleem; buiten het feit dat er een motief in mijn tegels zit, én er een horizontale kleinere tegel doorheen loopt, zijn de tegels tien jaar geleden uit polen geïmporteerd, dus het zal nagenoeg onmogelijk zijn dezelfde te vinden. uiteraard wil ik niet met een badkamer komen te zitten waar een deel van de muur afwijkt van de rest. ik heb dit de firma welke de werkzaamheden zal verrichten verteld, maar in hun e-mail terug wordt simpelweg nogmaals gereageerd met dat in geval van het niet vinden van identieke tegels, ze een afgebakend deel met andere tegels zullen aanbrengen. mijn vraag is, mag dit zomaar? buiten het feit dat ik hier mee zit, kan het toch niet de bedoeling zijn dat ik straks met een badkamer zit met verschillende soorten tegels in een gedeelte van een muur. ik kan er voor kiezen zelf natuurlijk de hele badkamer opnieuw te laten betegelen, maar het kan toch niet zo zijn dat ik zo op kosten word gejaagd, zeker wat betreft een badkamer die er nog prima uitziet. ik zou het overigens niet erg vinden als de firma op hun kosten (ik zou zelfs evt een deel zelf kunnen betalen, maar het liefst natuurlijk niet) de hele badkamer betegelt, maar daar lijken ze niet voor in te zijn. weet iemand wat voor zo een situatie de regels en verplichtingen zijn, voor beide partijen? alle advies is welkom. alvast bedankt voor jullie tijd.  kris