Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

VV
VVE - 07-12-2019 22:27:35
Geldzaken & Recht

VVE fraude

sinds 2017 zijn wij het nieuwe bestuur van de vve , een kleinschalig complex met 6 appartementen.


begin 2017 is de voorzitter/penningmeester gestorven, hij was vanaf 2000 t/m 2017 voorzitter/penningmeester.


nadat wij van de familie de kasboeken en afschriften kregen bleek er gefraudeerd te zijn met de boekhouding, sinds 2010 totaal gefraudeerd bedrag is circa € 4300


ook bleek er € 2200 te zijn overgeschreven naar zijn eigen rekening, deze €2200 is inmiddels incl. rente terug betaald, de familie heeft toegegeven dat dit om een zogenaamde lening ging, waarvan de leden van de vve niets af wisten.


 


al die jaren is er geen kascommissie geweest, maar alle leden hebben tot 2013 in het kasboek een handtekening gezet, in dit kasboek werd door de voorzitter/penningmeester het eindsaldo per jaar vervalst t.o.v. de bankafschriften, zodat de bewoners geen argwaan kregen.


 


is er nog een mogelijkheid met het geld bedrag van circa €4300 terug te krijgen ondanks dat de voorzitter/penningmeester gestorven is, en wij nu de erfgenamen hiervoor aansprakelijk willen stellen.

aangezien wij door deze fraude weinig budget overhebben, kunnen wij hiervoor geen advocaat inschakelen, wij denken nu zelf om een dagvaardiging op te stellen, en als vve naar de rechter te gaan.
is dit mogelijk ?